ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση, που σκοπός της, να παρουσιάσουμε το 3ο τεύχος του περιοδικού Copyleft.
Καταρχάς να συστηθούμε ξεκινώντας από το τι σημαίνει Copyleft:
Copyleft λοιπόν είναι ένας τύπος άδειας για την χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων. Δηλώνει την άδεια για την ελεύθερη διακίνηση περιεχομένου πνευματικής ιδιοκτησίας με την υποχρέωση όμως της συνέχισης αυτής της ελευθερίας. Σε αντίθεση με την πεποίθηση της εποχής μας, ότι η πληροφορία είναι δύναμη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται, εμείς προτείνουμε πως η γνώση και η πληροφορία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου κάθε ενεργού πολίτη, και ως εκ τούτου η πρόσβαση σε αυτή πρέπει να είναι ελεύθερη.
Πάνω σε αυτό βασίζεται και το περιοδικό και το blog και η ομάδα.
Ως ομάδα λειτουργούμε εδώ και μερικούς μήνες αυξανόμενοι συνεχώς και παίρνοντας την μορφή πια μιας συλλογικότητα. Μιας συλλογικότητας με οριζόντια δομή ιεραρχίας, χωρίς να υπάρχουν ανάμεσά μας αντιπρόσωποι και διοικητικά συμβούλια. Δεν οριζόμαστε από την αρχή της πλειοψηφίας, για μας είναι σημαντική η θέση του ενός. Ψάχνουμε την ελάχιστη συμφωνία μεταξύ μας και την μίνιμουμ συναίνεση γύρω μας..
Διατηρώντας την διαφορετικότητα μας, ανοιγόμαστε ο ένας στον άλλον συζητάμε μεταξύ μας, δημοσιοποιούμε την σκέψη μας. Θέτουμε τους προβληματισμούς μας, αναζητούμε λύσεις.
Αρχικά ερωτήματα όπως της χρηματοδότησης τα απαντάμε με την συμμετοχή και την αυτοχρηματοδότηση. Ως αυτοχρηματοδότηση δεν εννοούμε τα στενά πλαίσια των μελών της ομάδας αλλά και όσους αισθάνονται ότι μπορούν η πρέπει να στηρίξουν κάποιες προσπάθειες, χωρίς την ανάγκη διαφήμισης της χορηγίας τους.
Θεωρούμε ότι πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ και την επίπλαστη πραγματικότητα της τηλεόρασης και να βγούμε στον πραγματικό κόσμο, στη δική μας πόλη, στη δική μας γειτονιά, και να δούμε τι θέλουμε και τι μπορούμε ν’αλλάξουμε ξεκινώντας από εμάς.
Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική.. πόσο μάλλον την πυρίτιδα!!!!
Στόχος η εμπλοκή μας σε όλα τα κενά που υπάρχουν γύρω μας, με παρεμβάσεις σε ότι νιώθουμε να μας βαλτώνει, από την καθημερινότητά μας, την διοίκηση, τους μηχανισμούς, την παιδεία, τον πολιτισμό. Ως ομάδα θέλουμε να βρισκόμαστε από μόνοι μας η με τη συμμετοχή μας σε άλλες ομάδες συλλόγους ή συλλογικότητες, σε ότι μπορεί να προκύψει στην περιοχή
Και αυτό είναι που έχουμε να προτείνουμε!
Την συμμετοχή στο γίγνεσθαι και την δημοσιοποίηση της σκέψης. Την δική μας πινελιά στις δράσεις που συμβαίνουν δίπλα μας !
Άλλωστε η συμμετοχή στην πολιτεία είναι αυτή που την κάνει καλύτερη.
Η συμμετοχή μας στους δημόσιους χώρους είναι που τους κάνει ζωντανούς.
Η συμμετοχή μας στην παιδεία είναι που κάνει την γνώση κτήμα μας.
Η συμμετοχή μας στον πολιτισμό είναι που κάνει την τέχνη αναγκαιότητα !
Γι’αυτό λοιπόν λέμε να συμμετάσχουμε.
Για το περιοδικό θα σας μιλήσουν μερικοί από τους αρθρογράφους και μέλη της ομάδας ξεκινώντας καταρχάς την συζήτηση
Να θυμίσουμε ότι προέκταση του περιοδικού υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από το blog μας το οποίο έχει την ευχέρεια του χώρου και του χρόνου. Ειδήσεις σχόλια και άρθρα χωρίς τον μπαμπούλα του χώρου σε ποιο άμεσο χρόνο από την περιοδικότητα του 3μηνιαίου εντύπου.
Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση των σκέψεων μας οφείλουμε να χαιρετήσουμε την προσπάθεια της ΔΕΑΠΑΣ να ανοίγει τους δημόσιους χώρους σε πολίτες και συλλογικότητες.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ COPYLEFT

copyleft2 | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com